Data zijn het nieuwe goud. Als er tenminste iets met die data gedaan wordt. Je bent niets met gegevens die maar door een enkeling gebruikt worden. Zo dacht ook Hyler erover. Hyler is een Belgische fabrikant van oogstmachines, met als specialisatie machines voor het oogsten van vlas en hennep. Twee natuurlijke vezelgewassen die in het kader van de Green Deal aan populariteit winnen.

Hoe kunnen we de informatie van onze oogstmachines uitlezen? En vooral: hoe kunnen we die op een leesbare en begrijpelijke manier aanbieden aan onze klanten? Dat was de vraag waarmee Hyler bij TRI-S en OCYD aanklopte in het kader van het EU DEMETER project. Zo kwamen we tot een oplossing waarbij we de data van oogstmachines omzetten in klare en duidelijke statistieken.

Van data tot heldere statistieken voor iedereen

TRI-S was in dit project verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de visualisatietool. We zetten met andere woorden de data om in visueel overzichtelijke grafieken en schema’s. Makkelijk te interpreteren en te raadplegen.

Hiervoor lazen we eerst de gegevens van het Bosch IOT Insights platform in. Dan creëerden we een specifieke zoekopdracht om de nodige gegevens op te halen. Tot slot brachten we deze gegevens samen om ze zo in overzichtelijke grafieken te gieten via een REST-service. Op die manier staan deze gegevens ter beschikking aan de partners.

Deze service is ook geregistreerd in Demeters' Brokerage Service Environment en de Demeter Enabler Hub. Dit maakt alles beschikbaar voor iedereen die de gegevens willen gebruiken. De API is vastgelegd via de tool Swagger.

Bijkomende statistieken met data van oogstmachines

Hierbovenop ontwikkelden we ook een webapplicatie. Het doel? De locatie van de oogstmachine en een aantal belangrijke statistieken visualiseren. Een van die statistieken is een kaart van de planthoogtes die de machine tegenkwam tijdens het oogsten. Ook deze gegevens zijn beschikbaar via de bovengenoemde service.

Over DEMETER

DEMETER is er om de digitale transformatie van de Europese agrovoedingssector te leiden. Dit door de snelle toepassing van geavanceerde IoT-technologieën, datawetenschap en slimme landbouw. Zo wordt de levensvatbaarheid en duurzaamheid van de sector op de lange termijn gewaarborgd. 60 partners uit 18 Europese landen zijn betrokken bij het DEMETER-project.

De hoofdwebsite is hier te vinden.

DEMETER is een Horizon 2020-project (857202) dat wordt ondersteund door de Europese Unie.

Wil je meer weten ?
Wil je je bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen transformeren met onze expertise in IT-development.